Mahalaukun vyö Turkissa

hinta mahalaukun vyö Turkki 1
Kirjoittanut Laurence

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää mahalaukun sidonnasta Turkissa! Mikä on keskimääräinen hinta Istanbulissa? Neuvomme onnistuneeseen mahalaukun sidontaan Turkissa

ParasKlinikka.com tarjoaa tietoamahalaukun sidonnasta Turkissa ja auttaa sinua varaamaan leikkauksen päteviltä kirurgeilta. Tämä sisältö on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sen ole tarkoitus korvata terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja.

Kuinka paljon mahalaukun sidonta maksaa Turkissa?

Keskimääräiset kustannukset mahalaukun sidontaan Istanbulissa, Turkissa ovat 2 200 euroa. Tarpeistasi riippuen hinta voi vaihdella 2 000 eurosta 2 400 euroon.

ToimenpideHinta Turkki
Mahalaukun holkki2300 €
Mahalaukun Botox1200 €
Mahapallo1500 €
Mahalaukun ohitusleikkaus2500 €
Mahanauha2200 €

Mikä on mahalaukun sidonta?

Mahansidontaleikkaus on yleinen laihdutusleikkaus (bariatrinen leikkaus ) ylipainoisille (lihaville) henkilöille. Siinä asetetaan säädettävä nauha vatsan yläosan ympärille, jolloin et voi syödä niin paljon. Tämä auttaa sinua laihtumaan.

Miten mahanauha toimii?

Kun sinulle tehdään mahanauha, se luo pienen pussin vatsan yläosaan, nauhan yläpuolelle. Kun syöt, tämä vatsan osa täyttyy nopeasti, jolloin tunnet olevasi kylläinen normaalia aikaisemmin ja pidempään. Tämä vähentää syömisen määrää, mikä auttaa sinua laihtumaan.

Kirurgi voi kiristää tai löysätä mahanauhaa ruiskuttamalla nestettä nauhaan liitettyyn putkeen. Tämä vaikuttaa nopeuteen, jolla ruoka kulkeutuu pussista mahalaukun alaosaan. Näin varmistetaan, että laihdutat säännöllisesti oikean määrän painoa.

Leikkauksen onnistuminen riippuu siitä, että pidät sen jälkeen yllä terveellisiä elämäntapoja, erityisesti muuttamalla ruokailutottumuksiasi ja liikkumalla enemmän. Sinun on erityisesti varottava runsaskalorisia juomia, myös alkoholia, joita mahanauhasi ei välttämättä rajoita.

Kenelle mahalaukun nauha voidaan asentaa?

Sinun on yleensä täytettävä tietyt kriteerit voidaksesi harkita mahalaukun sidontaa. Nämä kriteerit ovat seuraavat:

 • Painoindeksi (BMI) on vähintään 40 tai yli tai 35-40 ja sinulla on jokin terveysongelma, kuten diabetes tai korkea verenpaine
 • Olet ensin kokeillut kaikkia muita hoitovaihtoehtoja, kuten ruokavaliota ja liikuntaa
 • Yleisesti ottaen riittävän hyvä terveydentila yleisanestesian ja leikkauksen läpikäymiseen
 • On sitouduttava pitkäaikaiseen seurantaan, mukaan lukien säännölliset tarkastukset ja elintapojen muuttaminen
 • Oltava valmis osallistumaan säännöllisiin seurantakäynteihin

Mahan sidontaan ei ehkä voida suostua, jos sinulla on tiettyjä pitkäaikaisia terveysongelmia, kuten tulehduksellinen suolistosairaus tai sydänsairaus, tai psyykkinen sairaus. Saatat tarvita psykologista arviointia, jos mielenterveytesi on huolestuttava.

Jos olet ylipainoinen, yleislääkärisi voi ohjata sinut lihavuuden hoitoon erikoistuneeseen palveluun, jossa voidaan arvioida, voiko leikkaus auttaa sinua. Jos täytät edellä mainitut kriteerit, voit ehkä saada mahanauhaleikkauksen NHS-järjestelmässä, mutta tämä riippuu palvelujen saatavuudesta alueellasi.

Toinen vaihtoehto on tehdä leikkaus yksityisesti. Yksityinen leikkaus voidaan tehdä tietyissä NHS-keskuksissa tai yksityisissä sairaaloissa, erityisesti Turkissa, jotka ovat erikoistuneet lihavuuden hoitoon, ja se on edullisempi.

Mahalaukun sidontaan perustuvan päätöksen tekeminen

Mahalihasleikkaus on suuri leikkaus. On tärkeää ymmärtää tarkkaan, mitä toimenpiteeseen kuuluu, mukaan lukien mahdolliset komplikaatiot ja mitä on odotettavissa sen jälkeen.

Jos harkitset mahalaukun sidontaa Turkissa, lääkärisi on kanssasi joka vaiheessa. Hän puhuu kanssasi myös muista mahdollisista laihdutusleikkauksista, kuten mahalaukunpoistosta ja mahalaukun ohitusleikkauksesta. Kirurgisi voi auttaa sinua päättämään, mikä on sinulle paras vaihtoehto.

Seuraavassa on muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon.

 • Mahansidonta auttaa monia ihmisiä laihtumaan. Se voi myös auttaa vähentämään erilaisten terveysongelmien, kuten diabeteksen, korkean verenpaineen ja korkean kolesterolin, riskiä tai parantamaan niitä, jos sinulla jo on niitä.
 • Painonpudotuksen määrä vaihtelee henkilöittäin, mutta useimmat ihmiset pudottavat noin puolet ylipainostaan noin kahdessa vuodessa. Kaikki eivät laihduta niin paljon kuin haluaisivat.
 • On joitakin todisteita siitä, että muunlaiset laihdutusleikkaukset voivat olla tehokkaampia pitkällä aikavälillä.
 • Mahanauha voidaan joutua poistamaan tai vaihtamaan, jos se esimerkiksi liukuu tai vuotaa. Lisätietoja on kohdassa Komplikaatiot.

Varaa aikaa varmistaaksesi, että olet tyytyväinen päätökseesi asentaa mahanauha Turkissa – älä epäröi kysyä kirurgiltasi mitään kysymyksiä. Jos päätät tehdä sen, sinua pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake, joten on tärkeää varmistaa, että olet hyvin perillä asioista.

Valmistelut mahalaukun sidontaan Turkissa

Sinun on käytävä arvioinneissa ja verikokeissa, jotta voidaan varmistaa, että olet sopiva leikkaukseen. Näistä testeistä voi myös käydä ilmi, onko sinulla liikalihavuuteen liittyviä terveysongelmia.

Jos tupakoit, sinua pyydetään lopettamaan tupakointi mieluiten vähintään kuusi viikkoa ennen leikkausta. Tupakointi voi heikentää haavan paranemista ja aiheuttaa komplikaatioita. Sinua saatetaan pyytää noudattamaan vähärasvaista ja vähähiilihydraattista ruokavaliota lyhyen aikaa ennen leikkausta. Tämä auttaa kutistamaan maksaasi ja tekee nauhan asettamisesta helpompaa ja turvallisempaa.

Mahanauha asetetaan yleisanestesiassa, mikä tarkoittaa, että nukut leikkauksen aikana. Sinun on paastottava ennen nukutusta. Sinulle annetaan selkeät ohjeet siitä, milloin sinun on lopetettava syöminen ja juominen. On tärkeää noudattaa näitä ohjeita.

Leikkauspäivänä kirurgi tapaa sinut tarkistaakseen, että voit hyvin ja olet edelleen valmis leikkaukseen. Sairaalan henkilökunta tekee viimeiset tarkastukset ja valmistelee sinut leikkaukseen.

Sinua saatetaan pyytää käyttämään kompressiosukkia ja/tai saamaan injektion antikoagulanttilääkettä syvän laskimotromboosin ehkäisemiseksi.

Mitä mahansidontaoperaation aikana tapahtuu?

Mahanauha asennetaan laparoskooppisesti (avaimenreikäkirurgia). Tämä tarkoittaa sitä, että kirurgi suorittaa leikkauksen useiden vatsaan (vatsaonteloon) tehtyjen pienten viiltojen kautta eikä yhden suuren viillon kautta.

Kirurgi asettaa nauhan paikoilleen ja asettaa sen vatsan yläosan ympärille, jolloin nauhan yläpuolelle muodostuu pieni pussi. Ohut letkunpätkä yhdistää nauhan injektioporttiin, jota käytetään nauhan kiristämiseen tai löysäämiseen. Kirurgi ompelee tämän paikoilleen aivan ihosi alle.

Tämän jälkeen kirurgi sulkee vatsan leikkaukset. Nämä ovat yleensä liukenevia tikkejä, mutta ne voivat olla myös klipsejä, jotka poistetaan noin viikon kuluttua.

Mitä voit odottaa leikkauksen jälkeen?

Sairaalassa

Sinun on levättävä, kunnes nukutuksen vaikutukset ovat hävinneet. Saatat myös tarvita kipulääkettä lievittämään epämukavuutta.

Sinulle laitetaan suoni käden tai käsivarren laskimoon, jotta saat nesteitä, kunnes voit juoda tarpeeksi hyvin. Sinua rohkaistaan nousemaan ylös ja liikkumaan heti kun voit. Tämä auttaa vähentämään rintatulehduksen riskiä ja verihyytymien muodostumisen riskiä jalkoihisi.

Sairaanhoitaja neuvoo sinua haavojen hoidossa ennen kotiinlähtöäsi ja sopii ajan seurantakäynnille.

Kotiinlähtö

Voit yleensä lähteä kotiin myöhemmin leikkauspäivänä tai seuraavana päivänä. Varmista, että joku voi viedä sinut kotiin ja jos mahdollista, jäädä kanssasi noin päiväksi, kun nukutuksen vaikutus lakkaa. Voit jatkaa reseptivapaiden kipulääkkeiden käyttöä kotona tarpeen mukaan.

Ennen ja jälkeen -kuva mahansidehoitoleikkauksesta

Mahanauhasi täytetään osittain (pohjustetaan) leikkauksen aikana, mikä rajoittaa sitä, mitä voit syödä välittömästi. Voit nauttia nesteitä vasta leikkauksen jälkeen. Kirurgi tai ravitsemusterapeutti kertoo sinulle, milloin voit aloittaa syömisen.

Voi kestää viikon tai kaksi, ennen kuin olet toipunut mahansidontaleikkauksesta ja voit jatkaa normaaleja toimintojasi. Tämä voi kuitenkin vaihdella yksilöllisesti, joten on tärkeää noudattaa kirurgin neuvoja.

Leikkauksen jälkeen sinun on käytävä säännöllisesti seurantakäynneillä, jotta mahanauhaa voidaan säätää. Näin varmistetaan, että laihdutat säännöllisesti oikean määrän painoa.

Mahansidehoitoleikkauksen komplikaatiot

Komplikaatiot ovat odottamattomia ongelmia, joita voi esiintyä leikkauksen aikana tai sen jälkeen.

Kaikkien leikkausten mahdollisia komplikaatioita ovat esimerkiksi odottamaton reaktio nukutusaineeseen, liiallinen verenvuoto tai veritulppa (syvä laskimotromboosi – DVT). Muita yleisiä komplikaatioita mahalaukkuleikkauksessa ovat muun muassa

 • Infektio mahanauhan ympärillä, ihon alla olevassa putkessa tai jossakin haavassa. Jos näin käy, ihosi voi olla punainen tai arka.
 • Mahalaukun tai muiden läheisten elinten, kuten maksan tai pernan, loukkaantuminen leikkauksen aikana.
 • Mahanauhasi voi liikkua, vuotaa ja tyhjentyä tai se voi hitaasti kulkea mahalaukun seinämän läpi. Jos jokin näistä tilanteista tapahtuu, nauha on asetettava uudelleen, poistettava tai vaihdettava.
 • Jos laihdutat liian nopeasti, sinulle voi kehittyä sappikiviä. Nämä voivat olla kivuliaita, ja saatat joutua leikkaukseen niiden poistamiseksi.

Ota yhteyttä lääkäriin tai kirurgiin, jos sinulla on leikkauksen jälkeen oireita, kuten kuumetta, vatsakipua, rintakipua, hengenahdistusta tai jatkuvaa oksentelua.

Kaikki eivät laihdu leikkauksen jälkeen niin paljon kuin haluaisivat, ja jotkut ihmiset lihovat uudelleen laihdutuksen jälkeen. Jos näin käy, kirurgisi voi ehdottaa muita hoitoja, kuten mahalaukun ohitusleikkausta.

Hyödynnä ILMAINEN arviointi!

Pyynnöstä ja
ilman minkäänlaisia velvoitteita.

Konsultointi 100 % ilmaista. Analysoimme tilanteesi, tarpeesi ja odotuksesi. Ja arvioimme tarvittavan budjetin : Lento + hotelli + taksi + hoito.

Prosessi pysyy aina täysin hallinnassasi. Täydellinen mielenrauha.


Kirjoittajasta

Laurence

Nimeni on Laurence Tung. Olen lääketieteellinen kirjoittaja, jolla on tieteellistä tietoa useilta aloilta. Olen viime aikoina käsitellyt terapeuttisia alueita, kuten reumatologiaa ja hyperkolesterolemiaa. Minulla on myös asiantuntemusta genomiikan, epigenetiikan, molekyylibiologian ja biokemian alalla. Autan tätä verkkosivustoa julkaisemaan laadukkaita artikkeleita lääketieteellisestä matkailusta.

‍👩‍⚕ PYYDÄ ILMAINEN TARJOUS ➡️