Plastiikkakirurgia Turkissa

kauneusleikkaus Turkki 1
Kirjoittanut Émilie

Harkitsetko kauneusleikkausta Istanbulissa, Turkissa? Tässä ovat TOP 10 suosituinta toimenpidettä naisille ja miehille Turkin parhailla klinikoilla. Avainluvut: oleskelun pituus, leikkaus, sairaalahoito, toipumisaika ja anestesiatyyppi.

ParasKlinikka.com tarjoaa tietoa kauneusleikkauksista Turkissa ja auttaa sinua varaamaan leikkauksen päteviltä kirurgeilta. Tämä sisältö on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sen ole tarkoitus korvata terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja.

Kosmeettisen kirurgian kustannukset Turkissa

Kosmeettisen kirurgian kustannukset Turkissa ovat hyvin edulliset. Hiustensiirrot maksavat 1 800 euroa, rintojen suurennus 2 500 euroa, rasvaimu 1 900 euroa, silmänympärysleikkaus 1 400 euroa ja nenäleikkaus 1 800 euroa. Vatsanpoistoleikkaus maksaa 2 800 euroa, pakaroiden huulten täyttö 2 700 euroa, hiusrajan madaltaminen 1 400 euroa, mahapalloleikkaus 2 200 euroa ja penoplastia 1 500 euroa.

Keskimääräinen oleskelun pituus Istanbulissa on 8 päivää. Hinta sisältää nukutuksen, leikkauksen ja lääkityksen.

Hiustensiirto1800 €
Rintojen suurennus2500 €
Rasvaimu1900 €
Blefaroplastia1400 €
Nenäleikkaus1800 €
Vatsanpoisto2800 €
Pakaroiden rasva täyttö2700 €
Otsan madaltaminen1400 €
Mahapallo2200 €
Penoplastia1500 €

Johdanto

Esteettinen kirurgia Turkissa on edelleen ensisijainen ratkaisu syntymästä, sairaudesta, onnettomuudesta tai kehon puutteesta johtuvien esteettisten vikojen korjaamiseen. Sen avulla on mahdollistakaunistaa ja parantaa tiettyjä kehon osia esteettisistä tai käytännöllisistä ja toiminnallisista syistä.

Turkki houkuttelee niin monia potilaita, koska siellä on parhaat plastiikkakirurgit, parhaat klinikat ja parhaat sairaalat. Mutta ennen kaikkea se tarjoaa erittäin houkuttelevia hintoja, jotka ovat jopa 70 prosenttia halvempia kuin Euroopassa, koska Turkin valuutta (Turkin liira) on edullinen ja paketti sisältää kaiken (matka, majoitus, oleskelu, sairaalahoito, leikkaus, lääkitys).

chirurgien esthétique en Turquie
Kosmeettinen kirurgi Turkissa

Lääkintämatkailulla on tärkeä rooli Turkissa, ja kauneuskirurgia on erittäin kilpailukykyinen ala.

Sen lisäksi, että Turkki on plastiikkakirurgian tekniikan kärjessä, se tarjoaa myös parhaat olosuhteet oleskelulle(ensiluokkainen kuljetus, VIP-hotelli, erittäin nopea hoito).

Lisäksi Turkissa on liikuntarajoitteisille henkilöille tarkoitettuja palveluja ja pyörätuolin vuokrauspalvelu. Saat erityisapua paikan päällä siitä hetkestä lähtien, kun astut lentokoneesta lentokentällä, hotelliin ja klinikalle.

Tilastot 2022: Kosmeettinen kirurgia Turkissa

Vuonna 2022 kauneusleikkauksiin liittyvä lääketieteellinen matkailu kasvoi 85 %, ja sen arvioidaan tuoneen Turkille 1,9 miljardia dollaria. Maa on myös luonut uusia infrastruktuureja ja käynnistänyt käännöspalvelut kansainvälisille potilaille. Lisäksi valtio valvoo hinnoittelupolitiikkaa erityissäännöksin. Tämä selittää kauneuskirurgian menestyksen Istanbulissa tai Antalyassa.

Kansainvälisen esteettisen kirurgian instituutin (ISAPS) tutkimuksen mukaan Euroopassa tehdään vuosittain keskimäärin 522 000 kauneuskirurgista toimenpidettä. Bosporin puolella Turkissa tehdään vuoteen 2021 mennessä yli 800 000 kirurgista toimenpidettä ja Istanbulissa 940 000 toimenpidettä vuoteen 2022 mennessä.

Kuvat ennen ja jälkeen

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie

Suosituimmat leikkaukset Turkissa

Sekä naiset että miehet turvautuvat plastiikkakirurgiaan Turkissa, ja kirurgiset toimenpiteet vaihtelevat kunkin potilaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Tässä ovat miesten ja naisten suosituimmat plastiikkakirurgiset toimenpiteet Turkissa:

Kauneusleikkaukset naisille

Naisille tehdään edelleen eniten kauneusleikkauksia. Heidän osuutensa kaikista kauneusleikkauspotilaista on 70 prosenttia.

Chirurgie esthétique pour femmes
Kosmeettinen kirurgia naisille

Naisten suosituimmat kauneusleikkaukset ovat :

 • Lantion, vatsan ja reisienrasvaimu: Rasvaimu on hoito, jonka tarkoituksena on korjata ulkonäköä ja laihduttaa poistamalla rasvaa lantiosta, vatsasta ja reisistä.
 • Rintaleikkaus: Naisille tehdään usein tämä kirurginen toimenpide rintojen jälleenrakentamiseksi syövän jälkeisen poiston jälkeen, rintojen suurentamiseksi tai pienentämiseksi.
 • Otsan madaltaminen: Tämä kauneuskirurginen toimenpide koostuu liian suuren otsan korjaamisesta. Siinä hiusraja siirretään eteenpäin, jotta se olisi sopusoinnussa muiden kasvojen kanssa.
 • Silmäluomien kohotus eli blefaroplastia: Tätä kirurgista toimenpidettä käytetään muun muassa ryppyjen, ikämerkkien ja epätäydellisyyksien poistamiseen. Se tehdään osana kasvojen nuorentamista.
 • Pakaroiden suurennus tai BBL (brasilialainen pakaroiden kohotus): Tässä toimenpiteessä pakaroiden onteloita muokataan tai täytetään muualta kehosta otetulla rasvalla.

Kauneuskirurgia miehille

Miesten osuus kauneuskirurgien potilaista Turkissa on 30 prosenttia.

Chirurgie esthétique pour homme
Kosmeettinen kirurgia miehille

Suosituimmat miehille tehtävät kauneusleikkaukset ovat :

 • Hiustensiirrot: Ne tehdään kaljuuntumisen tai hiustenlähtöisyyden peittämiseksi. Sen avulla harvennettuja alueita voidaan vahvistaa istuttamalla uudelleen luovuttaja-alueelta otettuja hiuksia.
 • Silmäluomien leikkaus: Sillä korjataan roikkuvat silmäluomet, jotka saavat kasvot näyttämään vanhoilta ja väsyneiltä.
 • Vatsan rasvaimu: Vatsan rasvaimu tarkoittaa rasvan ja ihon imemistä ja poistamista vatsan alueelta. Tämä menetelmä on erittäin suosittu ylipainoisten miesten ja naisten keskuudessa.
 • Rhinoplastia: Tässä esteettisessä toimenpiteessä nenän kokoa ja muotoa muokataan tai korjataan esteettisistä syistä, mutta myös toiminnallisista syistä (hengityksen korjaaminen, kuorsauksen vähentäminen jne.)
 • Penispuudutus: Tässä kirurgisessa toimenpiteessä peniksen kokoa ja ympärysmittaa pidennetään ja kasvatetaan.

Kosmeettisen toimenpiteen on oltava pätevän lääkär in suorittama, jotta saavutetaan luotettavia ja kestäviä tuloksia. Turkissa kauneuskirurgin ammatti on hyvin suosittua, ja sillä on erittäin tärkeä rooli maan taloudessa.

Turkissa on yli 1 200 kauneuskirurgian erikoislääkäriä, jotka ovat sertifioituja ja tunnustettuja kaikkialla maailmassa, sillä heidän lääkärinsä ovat valmistuneet johtavista kansainvälisistä kouluista.

Katso myös: Hammaskirurgia Turkissa

On tärkeää huomata, että kosmeettinen kirurgia ei ole kielletty islamissa. Se on sallittua ja tietyissä olosuhteissa jopa suositeltavaa. Tämä hoito tarjoaa lääketieteellistä hyötyä elämänlaadun parantamiseksi, ja sitä olisi pidettävä halalina eikä haramina.

10 suosituinta kauneusleikkausta Turkissa

 1. Hiustensiirrot;
 2. Rintojen suurennus;
 3. Rasvaimu;
 4. Blefaroplastia;
 5. Rhinoplastia;
 6. Vatsanpoisto;
 7. Pakaroiden rasva täyttö;
 8. Otsan madaltaminen;
 9. Mahapallo;
 10. Penoplastia.
Passeport pour voyager en Turquie
Passi Turkkiin matkustamiseen

Hiustensiirto (hiusimplantti)

 • Määritelmä: Hiustensiirto on kirurginen hoito, jossa hiukset istutetaan päänahkaan. Siirteet otetaan kallon takaosasta.
 • Milloin hiustensiirtoa tarvitaan?
  Hiustensiirto on tarpeen kaljuuntumisen tai hiustenlähtöisyyden peittämiseksi. Sitä tarvitaan myös antamaan hiuksille volyymia. Hiussiirron alaikäraja on 18 vuotta.
Photo avant et après d'une greffe de cheveux en Turquie
Ennen ja jälkeen -kuva hiustensiirrosta Turkissa

Hiustensiirtoleikkaus kestää 2-6 tuntia. Hiustensiirrot tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Riskejä ja mahdollisia sivuvaikutuksia ovat heikko pituuskasvu, tulehdus, turvotus, turvotus tai infektio. Sairaalassa ei tarvitse olla, koska leikkaus tehdään avohoidossa.

Pakollinen oleskeluaika Turkissa on 7 päivää. Toipumisaika on 10 päivää. Hiussiirron lopullinen tulos saavutetaan 9-12 kuukauden kuluessa. Uudelleenkasvu on näkyvissä 3 kuukauden kuluttua.

Raportti hiustensiirroista Turkissa

Rintojen suurennus (rintaimplantti)

 • Määritelmä: Rintojen suurennus on kirurginen toimenpide, jossa rintaproteesit istutetaan rintojen koon ja muodon parantamiseksi.
 • Milloin rintojen suurennus tehdään?
  Rintojen suurennus tehdään esteettisistä syistä tai lievän rintojen ptoosin korjaamiseksi. Vähimmäisikä on 18 vuotta.
Photo avant et après d'une augmentation mammaire en Turquie
Ennen ja jälkeen -kuva rintojen suurennuksesta Turkissa

Rintojen suurennusleikkaus kestää 1-2 tuntia. Rintojen suurennus tehdään yleisanestesiassa. Riskejä ja mahdollisia sivuvaikutuksia ovat deflaatio, implantin repeäminen, verenvuoto tai infektio. Sairaalassaoloaika on 48 tuntia.

Pakollinen oleskeluaika Turkissa on 7-10 päivää. Kontrolli on tehtävä 3-6 kuukauden kuluessa. Toipumisaika on 15 päivää. Lopullinen tulos on nähtävissä heti leikkauksen jälkeen.

Raportti rintojen suurennuksesta

Rasvaimu (lantio, vatsa, reidet)

 • Määritelmä: Rasvaimu koostuu ylimääräisen ihonalaisen rasvan imemisestä ja poistamisesta käsivarsista, vatsasta, lantiosta ja reisistä.
 • Milloin rasvaimu suoritetaan?
  Rasvaimu on tarpeen, kun tavanomaiset laihdutustekniikat ovat epäonnistuneet. Sillä poistetaan ylimääräiset rasvasolut, jotka ovat kertyneet esimerkiksi reisiin, vatsaan, selkään, käsivarsiin, love handlesiin, vasikoihin, nilkkoihin ja polviin. Sitä suositellaan yli 18-vuotiaille.
Simulation photo avant et après d'une liposuccion
Kuvasimulaatio ennen ja jälkeen rasvaimun

Rasvaimu kestää keskimäärin 2 tuntia. Rasvaimu tehdään paikallis- tai yleisanestesiassa hoidettavista alueista ja rasvan määrästä riippuen. Riskejä ja mahdollisia sivuvaikutuksia ovat mustelmat, säryt ja kivut, infektio ja turvotus.

Sairaalahoito kestää 48 tuntia. Pakollinen oleskeluaika Turkissa on 7-10 päivää. Toipumisaika on 10-15 päivää. Ensimmäinen tulos näkyy 2 viikon kuluttua ja lopullinen tulos 3 kuukauden kuluttua.

Raportti rasvaimusta

Blefaroplastia (silmäluomileikkaus)

 • Määritelmä: Blefaroplastia on leikkaus, jolla parannetaan ylä- ja alaluomien ulkonäköä.
 • Milloin blefaroplastia suoritetaan?
  Blefaroplastia on tarpeen roikkuvien silmäluomien korjaamiseksi ja silmäpussien vähentämiseksi. Leikkauksen alaikäraja on 18 vuotta.
Simulation photo avant et après d'une blépharoplastie
Valokuvasimulaatio ennen ja jälkeen blefaroplastian

Blefaroplastinen leikkaus kestää 1-2 tuntia. Blefaroplastia tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Riskejä ja mahdollisia haittavaikutuksia ovat liiallinen kyynelehtiminen, valoherkkyys, kirvely ja kuiva iho.

Blepharoplastiassa ei ole sairaalassaoloaikaa, sillä se ei ole välttämätöntä. Pakollinen oleskelu Turkissa on 5 päivää. Toipumisaika on 5-10 päivää. Lopullinen 100-prosenttinen lopputulos on nähtävissä heti leikkauksen jälkeen.

Raportti blefaroplastiasta

Rhinoplastia (nenäkirurgia):

 • Määritelmä: Rhinoplastia on kirurginen toimenpide, jossa nenän muotoa ja kokoa muutetaan esteettisistä tai toiminnallisista syistä.
 • Milloin nenäleikkaus tehdään?
  Rhinoplastia voidaan tehdä 18-vuotiaasta alkaen. Se on tarpeen nenäkumpareen pienentämiseksi tai nenäsillan oikaisemiseksi.
Photo avant et après d'une rhinoplastie
Ennen ja jälkeen -valokuvia nenäleikkauksesta

Nenäleikkaus kestää 1-2 tuntia. Nenäleikkaus tehdään yleensä yleisanestesiassa. Riskejä ja mahdollisia sivuvaikutuksia ovat epätasaisuus, nenän kärjen muodonmuutos ja rumat arvet.

Sairaalassaoloaika on harvoin yli 24 tuntia. Pakollinen sairaalassaoloaika Turkissa on 7 päivää. Toipumisaika on 14 päivää. Nenänleikkauksen lopullinen tulos saavutetaan 6 kuukauden kuluessa.

Kirurgin haastattelu nenäleikkauksesta

Vatsanpoisto

 • Määritelmä: Abdominoplastia on leikkaus, jolla vähennetään vatsan ympärillä olevan rasvan tai ihon määrää.
 • Milloin vatsanpoistoleikkaus tehdään?
  Vatsaontelonpoisto on tarpeen vatsan ylimääräisen ihon vähentämiseksi raskauden tai liiallisen painonpudotuksen jälkeen. Sitä voidaan tehdä 18-vuotiaasta alkaen.
Photo avant et après d'une abdominoplastie
Ennen ja jälkeen -kuva vatsanpoistoleikkauksesta

Vatsanpoistoleikkaus kestää 2-4 tuntia. Vatsanpoisto tehdään yleensä yleisanestesiassa. Riskejä ja mahdollisia sivuvaikutuksia ovat infektio, verenvuoto, huono paraneminen ja keuhkoembolia.

Sairaalahoito kestää 24 tuntia. Pakollinen oleskeluaika Turkissa on 7 päivää. Toipumisaika on 15-20 päivää. Vatsanpoiston lopullinen tulos saavutetaan 6 viikon kuluttua ja se kestää vuosia.

Raportti vatsanpoistoleikkauksesta

Pakaralihasten täyttö (brasilialainen pakaralihasten nosto BBL)

 • Määritelmä: Pakaralihasten täyttö eli brasilialainen pakaralihasten nosto on toimenpide, jossa pakaroihin ruiskutetaan muualta kehosta imettyä rasvaa.
 • Milloin pakaroiden huulten täyttö tehdään?
  Brasilialainen pakaroiden kohotus on tarpeen pakaroiden tilavuuden lisäämiseksi ja nuorekkaamman ulkonäön aikaansaamiseksi. Tämän toimenpiteen alaikäraja on 18 vuotta.
Simulation photo avant et après d'un BBL
Ennen ja jälkeen -valokuvasimulaatio BBL:stä

Pakaroiden lipofillointitoimenpide kestää 2-4 tuntia. Pakaroiden lipofillaus tehdään yleensä yleisanestesiassa. Riskejä ja mahdollisia sivuvaikutuksia ovat tarvittava verensiirto, rasvan keuhkoembolia ja ruiskutetun rasvan kulkeutuminen verenkiertoon.

Sairaalahoito kestää 48 tuntia. Pakollinen sairaalahoitojakso Turkissa kestää 7-10 päivää. Toipumisaika on 15-20 päivää. Brasilialaisen kasvojenkohotuksen lopullinen tulos saavutetaan 6 kuukauden kuluttua.

BBL-kirurgin haastattelu

Otsan madaltaminen (otsan pienentäminen)

 • Määritelmä: Otsan madaltaminen eli otsan pienentäminen on leikkaus, jossa otsan yläosaa pienennetään hiusrajan siirtämiseksi eteenpäin.
 • Milloin otsan pienennys on tarpeen?
  Otsan pienennys on tarpeen, kun otsa on liian suuri tai epäsuhtainen muihin kasvoihin nähden. Vähimmäisikä tälle toimenpiteelle on 18 vuotta.
Photo avant et après d'un abaissement de la ligne frontale
Otsan pienennyksen kuvia ennen ja jälkeen

Otsan pienennysleikkaus kestää 1-2 tuntia. Otsan pienennys tehdään yleensä yleisanestesiassa. Riskejä ja mahdollisia haittavaikutuksia ovat muun muassa tunnottomuus, hiusten tuntohäiriöt, verenvuoto, ruma arpi, mustelmat ja turvotus.

Sairaalahoito kestää 24 tuntia. Pakollinen oleskeluaika Turkissa on 7 päivää. Toipumisaika on 10-15 päivää. Otsan pienennyksen lopullinen tulos saavutetaan 6 kuukauden kuluttua.

Video otsan pienennyksestä

Mahapallo

 • Määritelmä: Mahapallo on endoskooppinen, ei-kirurginen toimenpide, jossa vatsaan asetetaan ilmapallo, joka antaa kylläisyyden tunteen ja kannustaa potilasta syömään vähemmän.
 • Milloin mahapalloa käytetään?
  Mahapalloa tarvitaan painonpudotukseen ylipainoisilla potilailla, joiden BMI on 27-40. Vähimmäisikä on 18 vuotta.
Photo avant et après d'un ballon gastrique
Ennen ja jälkeen -kuva mahapallosta

Mahapallomenetelmä kestää 1 – 2 tuntia. Toimenpide tehdään suun kautta ilman yleisanestesiaa. Riskit ja mahdolliset sivuvaikutukset ovat vatsakipu, pahoinvointi ja usein toistuva oksentelu ensimmäisinä päivinä.

Sairaalahoitoa ei tarvita, koska hoito tehdään avohoitona. Pakollinen oleskeluaika Turkissa on 3 päivää. Toipumisaika on 3 päivää. Lopullinen tulos saavutetaan 6 kuukauden kuluttua.

Mahapallo video

Penoplastia (peniksen suurentaminen)

 • Määritelmä: Penisplastiikka eli falloplastia on kirurginen toimenpide, jossa hyaluronihappoa ruiskutetaan peniksen pidentämiseksi ja sen ympärysmitan suurentamiseksi, mikä johtaa peniksen yleiseen laajentumiseen.
 • Milloin penoplastia suoritetaan?
  Penoplastia on tarpeen sukupuolen suurentamiseksi, seksuaalisen suorituskyvyn parantamiseksi tai ennenaikaisen siemensyöksyn ongelmien hoitamiseksi. Vähimmäisikä tälle toimenpiteelle on 18 vuotta.
Un homme en pleine confiance de virilité
Mies, jolla on täysi luottamus

Penoplastia kestää 1-2 tuntia. Penoplastia tehdään yleisanestesiassa. Riskit ja mahdolliset sivuvaikutukset ovat infektiot, verenpurkaumat ja peniksen epämuodostumat. Sairaalahoito kestää 24 tuntia.

Pakollinen oleskeluaika Turkissa on 7-10 päivää. Toipumisaika on 15-20 päivää. Lopputulos näkyy heti leikkauksen jälkeen, ja se mahdollistaa 1-4 cm:n lisäyksen.

Video penoplastiasta

Voimme auttaa sinua tekemään leikkauksesta onnistuneen, ja vieläpä alennettuun hintaan.

Hyödynnä ILMAINEN arviointi!

Pyynnöstä ja
ilman minkäänlaisia velvoitteita.

Konsultointi 100 % ilmaista. Analysoimme tilanteesi, tarpeesi ja odotuksesi. Ja arvioimme tarvittavan budjetin : Lento + hotelli + taksi + hoito.

Prosessi pysyy aina täysin hallinnassasi. Täydellinen mielenrauha.


Usein kysytyt kysymykset

Kuuluuko kauneusleikkaus Turkin sosiaaliturvaan?

Sosiaaliturva ei kata puhtaasti esteettisiin tarkoituksiin tehtyjä hoitoja, olipa kyse sitten Euroopasta tai Turkista. Eurooppalainen sairausvakuutus ei myöskään kata hoitoa, joka on tehty Euroopan unionin ulkopuolisessa maassa.

Elinkustannukset Turkissa ovat paljon alhaisemmat kuin Euroopassa. Turkkilaisille, joiden keskipalkka on 380 euroa, kauneusleikkaukset ovat silti hyvin kalliita. Ulkomaalaisille se on sitä vastoin paljon edullisempaa, vaikka tarjolla olevat hoidot ovatkin korkealaatuisia.

Kaikki riippuu siitä, minkälainen leikkaus tehdään. Esimerkiksi ulkonevien korvien hoito on mahdollista jo lapsesta lähtien, kun taas rintojen suurennusta on odotettava myöhäisnuoruuteen asti. Useimmat leikkaukset tehdään 16- tai 17-vuotiaana.

Useimmat ulkomaiset potilaat matkustavat Istanbuliin, jota joskus pidetään kauneuskirurgian maailman pääkaupunkina. Turkin suurimmissa kaupungeissa, kuten Ankarassa, Izmirissä, Antalyassa ja Bursassa, on myös erinomaisia klinikoita.

Sana suusta on tehokas tapa löytää hyvä kauneuskirurgi Turkista. Useat verkkosivustot tarjoavat myös hyödyllisiä tietoja, joiden avulla saat tarkemman käsityksen turkkilaisista kirurgeista: kokemusvuodet, tutkintotodistukset, erikoisalat jne.

Ennen paluutasi Turkkiin suoritamme leikkauksesi 5 päivän tarkastuksen. Kaikki korjausleikkaukset korvataan maksutta. Hotellimajoitus järjestetään mukavuutesi vuoksi. Jos myöhemmin ilmenee komplikaatioita, sinun on maksettava vain lentolippusi.

Koska Turkki ei kuulu Euroopan unioniin, eurooppalainen sairausvakuutus ei kata kauneusleikkauksia. On kuitenkin mahdollista ottaa matkasairausvakuutus, joka kattaa hoidon kokonaan tai osittain.

Kirjoittajasta

Émilie

Nimeni on Emilie Gervais, ja asun Istanbulissa, Turkissa. Olen lääketieteellinen kirjoittaja, jolla on laaja tieteellinen tietämys ja yli 15 vuoden kokemus syöpätutkimuksesta ja molekyylibiologiasta. Minulla on kokemusta kongressien järjestämisestä ja projektinhallinnasta. Minulla on kyky siirtää monimutkaisia lääketieteellisiä ja tieteellisiä käsitteitä erilaisille yleisöille eri medioiden avulla, mukaan lukien tämä verkkosivusto kirjoitusteni foorumina.

‍👩‍⚕ PYYDÄ ILMAINEN TARJOUS ➡️