Jalkojen pidentäminen Turkissa

Jalkojen pidennys Turkissa kestää 2-3 kuukautta (yleensä 1 mm päivässä, esim. 6 cm kestää 2 kuukautta ja 7 cm 70 päivää) riippuen pidennyksen laajuudesta.

Jalkojen pidennyksen hinta Turkissa

Jalkojen pidennysleikkaus maksaa Turkissa keskimäärin 22 000 euroa. Tarpeistasi riippuen hinta voi vaihdella 15 000 eurosta 9 000 euroon. Kaikki riippuu halutusta pituudesta, sillä se vaikuttaa hoidon kestoon. Hinta sisältää leikkausta edeltävän testin, nukutuksen, tulkin, sairaalassaolon, lääkkeet, taksin ja viiden tähden hotellin.

Jalkojen pidennysleikkaus Turkki22000 €

Mikä on jalan pidennysleikkaus?

Jalan pidentäminen saavutetaan käyttämällä hyväksi kehon kykyä uudistaa uutta luuta ja sitä ympäröiviä ja tukevia pehmytkudoksia, nivelsiteitä, verisuonia ja hermoja. Prosessi alkaa osteotomiaksi kutsutulla leikkauksella, jossa ortopedi leikkaa pidennettävää luuta. Tämän jälkeen raaja (yleensä ylä- tai alaraajassa) stabiloidaan erilaisilla ulkoisilla ja/tai sisäisillä kiinnityslaitteilla tai kehyksillä.

Tämän jälkeen seuraa kaksi toipumisvaihetta.

Ensimmäisessä eli distraktiovaiheessa leikattua luuta vedetään hyvin vähitellen erilleen, mikä edistää distraktioosteogeneesiä eli uuden luun kasvua osteotomia-alueella. Uuden luukudoksen kasvu saavutetaan distraktoimalla tai levittämällä tilaa, yleensä neljä kertaa päivässä, neljännes millimetrin (¼ mm) verran joka kerta, eli yhteensä yhden millimetrin (1 mm) verran päivässä.

Kun luun päiden välinen tila avautuu, elimistö jatkaa uuden kudoksen tuottamista tilaan, kunnes haluttu luun pituus on saavutettu. Mahdollisten epämuodostumien, kuten traumasta tai synnynnäisestä poikkeavuudesta johtuvan luun virheasennon korjaamiseksi on käytettävissä muita strategioita. Tämän vaiheen alussa potilaat kävelevät kainalosauvojen avulla pysyäkseen liikkuvina.

Yllä olevat röntgenkuvat ovat reisiluun osteotomiasta, joka tehtiin perkutaanisesti. Progressiivinen pidennys (8 cm) saavutettiin sisäisellä pidennysnaulalla jalan pituuden optimoimiseksi. Huomaa uuden luun varhainen muodostuminen halkioon.

Hoidon toisen vaiheen aikana luu lujittuu ja paranee. Potilas painaa vähitellen enemmän raajaa ja alkaa kävellä ilman apuvälineitä.

Progressiivinen pidennysprosessi voidaan toteuttaa ulkoisella kiinnikkeellä tai sisäisellä pidennyskynsillä.

Ulkoinen fiksaatio on raajan ulkopuolelle rakennettu kehys, joka liitetään luuhun nastoilla (sauvoilla), ruuveilla ja langoilla. Ulkoisen fiksaattorin säätöjen avulla voidaan vähitellen pidentää ja oikaista lyhyttä tai vinoutunutta jalkaa.

Sisäinen pidennysnaula on teleskooppinen kallonsisäinen naula tai sauva, joka työnnetään luun luuydinonteloon. Kauko-ohjauslaitteen avulla naulan magneettia pyöritetään, jolloin teleskooppinen naula ja luu pidentyvät vähitellen. Tällä menetelmällä luu suoristetaan leikkauksen yhteydessä, kun sisäinen pidennyskynsi asetetaan, ja pidentyminen tapahtuu vähitellen seuraavien viikkojen aikana.

Osteotomia ja useimpien kiinnityslaitteiden asettaminen voidaan suorittaa epiduraalipuudutuksessa – samantyyppisessä puudutuksessa, jonka monet naiset saavat synnytyksen aikana – jotta he voivat halutessaan olla hereillä leikkauksen aikana. Keskimääräinen sairaalassaoloaika on kaksi päivää. Leikkaukseen ei tarvita suuria viiltoja eikä luusiirtoja.

Yleensä potilaat, jotka eivät kokeneet kipua leikkauksen aikana, eivät raportoi merkittäviä leikkaukseen tai toipumiseen liittyviä kipuja.

Useimmilla potilailla on säären pituusero, joka johtuu synnynnäisestä viasta, kasvulevyn vammasta lapsuudessa tai murtuman huonosta paranemisesta, jolloin luut paranevat epämuodostuneeseen asentoon, tai nivelrikkoon, jolloin luut eivät parane lainkaan. Raajojen pidennystä voidaan kuitenkin käyttää myös käsivarren epämuodostuman korjaamiseen. Tätä toimenpidettä on käytetty myös sellaisten ihmisten käsien ja jalkojen pidentämiseen, joilla on poikkeuksellisen lyhytkasvuinen kasvu, kuten kääpiökasvuisuus tai ennenaikainen murrosikä.

Toinen potilasryhmä, joka voi hyötyä raajan pidentämiseen käytetyistä tekniikoista, ovat potilaat, joiden raaja on vaarassa amputoitua luukudoksen puutteen, infektion, trauman tai kasvaimen aiheuttaman menetyksen vuoksi. Niin sanotussa bifokaalisessa raajan pelastustoimenpiteessä tehdään viilto luun päähän, joka on vastapäätä vahingoittunutta kohtaa.

Kun tätä aluetta vähitellen vedetään erilleen, aukkoa vasten olevat luun päät yhdistetään. Kuten muissakin raajan pidentämistoimenpiteissä, osteotomian kohdalle syntyy uutta luuta; alue, josta luu puuttui, yhdistyy ja paranee kuten mikä tahansa murtuma. Jopa tällaisissa tilanteissa voimme usein välttää ulkoisen kiinnittimen ja käyttää luunsiirtokynsiä.

Kaiken kaikkiaan raajan pidennysleikkausten onnistumisprosentti on korkea (noin 95 %). Arpia syntyy yleensä vain vähän, sillä useimmissa toimenpiteissä tarvitaan vain pieniä viiltoja. Vaikka nastojen ja nivelen jäykistymisen yhteydessä voi esiintyä pieniä ongelmia, raajanpidennysleikkauksen vakavat komplikaatiot ovat harvinaisia.

95 prosentin onnistumisprosentti

Jalkojen pidennysleikkausten onnistumisprosentti on kaiken kaikkiaan korkea (noin 95 %). Arvet ovat yleensä minimaaliset, sillä useimmissa toimenpiteissä tarvitaan vain pieniä viiltoja. Vaikka nastojen ja nivelen jäykistymisen yhteydessä voi esiintyä pieniä ongelmia, raajanpidennysleikkauksen vakavat komplikaatiot ovat harvinaisia. Komplikaatioita esiintyy yleensä potilailla, joita pidetään jo ennestään suuririskisinä, kuten raajojen pelastamiseksi hoidettavilla potilailla.

Toipuminen ja kuntoutus

Jalkojen pidennysleikkauksen jälkeinen toipumisaika vaihtelee potilaskohtaisesti, ja vakauttamisvaihe kestää joskus huomattavan kauan – erityisesti aikuisilla. Yleissääntönä voidaan todeta, että lapset paranevat puolessa ajassa aikuispotilaista. Esimerkiksi kun haluttu tavoite on 1½ cm:n uusi luukasvu, lapsi käyttää kiinnityslaitetta kolmen kuukauden ajan. Vaikka luun paraneminen kestää aikuisilla pidempään, sisäisen pidennysnaulan käyttö tekee prosessista yksinkertaisemman, koska ulkoista kiinnityslaitetta ei tarvitse käyttää.

Fysioterapialla on koko toipumisjakson ajan ratkaiseva merkitys potilaan nivelten joustavuuden ja lihasvoiman ylläpitämisessä. Potilaita kehotetaan noudattamaan ravitsevaa ruokavaliota ja ottamaan kalsiumlisää. Luun paranemisen nopeuttamiseksi kannustetaan asteittaiseen painonsiirtoon, ja potilaat käyttävät D3-vitamiinin ja kalsiumin kaltaisia lisäravinteita luun paranemisen nopeuttamiseksi.

Jalkojen pidennysleikkauksen soveltuvuus

Jalkojen pituuseron hoito on aloitettava perusteellisella arvioinnilla, jonka tekee toimenpiteeseen perehtynyt ortopedi. Potilaat saattavat yllättyä huomatessaan, että heidän mielestään kyseessä on esimerkiksi jalan pituusero, mutta todellisuudessa kyseessä on aivan muu lääketieteellinen ongelma, kuten skolioosi (selkärangan epänormaali käyrä) tai lonkan epämuodostuma. Tai he voivat myös käsittää raajojensa pituuden epätasapainon väärin. Hospital for Special Surgery -sairaalassa raajojen pidennysosaston ortopediset kirurgit ottavat erityisen röntgensäteilykuvasarjan arvioidakseen ja vahvistaakseen kunkin diagnoosin tarkasti.

Jos ero on todellinen, vaikka se ei johtuisikaan traumasta, epäsymmetria voi aiheuttaa selkä-, polvi- ja nilkkakipuja. Jos murtuma ei ole parantunut kunnolla, voi kehittyä nivelrikko. Joissakin tapauksissa potilas on elänyt raajan pituuden epäsymmetrisyyden kanssa vuosia ilman ongelmia, ja sitten keski-iässä hän saa hankalia oireita.

“Sen lisäksi, että raajan pidennyksen fyysiset kriteerit täyttyvät, on tärkeää, että potilas on erittäin motivoitunut”, kertoo tohtori Rozbruch. Potilaat osallistuvat aktiivisesti hoitoonsa ja itse asiassa pidentävät luitaan etäsäätöjen avulla, osallistuvat fysioterapiaan ja tapaavat lääkäriä henkilökohtaisesti tai virtuaalisesti kahden tai kolmen viikon välein koko paranemisprosessin ajan.

Jalkojen pidennysleikkaus voidaan tehdä turvallisesti ja tehokkaasti lapsille ja aikuisille, myös 20-, 30-, 40-, 50- ja jopa 60-vuotiaille. Lapsipotilaiden kohdalla ortopedi huolehtii erityisesti siitä, ettei kasvulevy loukkaannu, ja osteogeneesi jatkuu normaalin kasvun ja distraktioiden avulla toipumisen aikana.

Joissakin tapauksissa, kuten lapsilla, joilla on synnynnäinen lyhyt reisiluu, voi olla suositeltavaa hoitaa ongelma kahdessa vaiheessa. Tällöin lapsella on poikkeama, joka kasvaa kasvun myötä; esimerkiksi jos poikkeama on 5 cm potilaan ensimmäisessä tutkimuksessa, voidaan odottaa, että se saavuttaa 7 cm:n poikkeaman viidessä tai kuudessa vuodessa. Jäljempänä kuvatun potilaan tapauksessa tohtori Rozbruch korjasi 5 cm:n poikkeaman ensimmäisen toimenpiteen aikana; toinen toimenpide on todennäköisesti tarpeen, kun jäljellä oleva poikkeama kasvaa.

Yllä olevassa kuvassa näkyy reisiluun asteittainen 5 cm:n pidennys, joka saavutettiin laitteella Alla olevat kuvat on otettu seitsemän kuukautta myöhemmin.

Koska tämäntyyppinen epämuodostuma voi olla jopa 15 cm, on yleensä parempi jakaa se kahteen tai useampaan leikkaukseen.

Katse tulevaisuuteen

Tohtori Rozbruchin mukaan jalkojen pidennyskirurgia on “lapsenkengissä”.

Käsitys tästä leikkauksesta on muuttunut dramaattisesti … ja kiinnostus alaa kohtaan kasvaa nopeasti, ja luvassa on monia lupaavia kehityssuuntia, kuten uusia laitteita, jotka nopeuttavat toipumista.

Viimeaikaisiin edistysaskeliin kuuluu muun muassa se, että virallinen terveysviranomainen on hyväksynyt täysin implantoitavan sisäisen luunsiirtolaitteen, jota voidaan käyttää luuvikojen korjaamiseen ilman ulkoista kiinnitystä.

Lisäksi jalkojen pidentämistoimenpiteiden aikana tapahtuvilla ilmiöillä, kuten hermojen uusiutumisella ja uuden verisuonijärjestelmän kehittymisellä, voi olla tulevaisuudessa merkittäviä vaikutuksia moniin ortopedisiin ja muihin sairauksiin.

Neuvoja klinikalta

Ei ole mahdollista pidentää 15 cm:llä yhdellä istunnolla. Enintään 7 cm ensimmäisenä vuonna ja 7 cm lisää seuraavana vuonna. Ihanteellista on kuitenkin suunnitella 5 cm:n pidennys. Ensimmäisen leikkauksen jälkeen potilaalle asetetaan kiinnittimet, joiden poistamista on odotettava keskimäärin 70 päivää.

Turkissa ei ole välttämätöntä viipyä 70 päivää. Leikkauksen jälkeen voit palata kotimaahasi ja palata Turkkiin 70 päivän kuluttua.

Jos haluat henkilökohtaisen tarjouksen Turkin jalkojen pidennysleikkauksesta, ota rohkeasti yhteyttä.

Hyödynnä ILMAINEN arviointi!

Pyynnöstä ja
ilman minkäänlaisia velvoitteita.

Konsultointi 100 % ilmaista. Analysoimme tilanteesi, tarpeesi ja odotuksesi. Ja arvioimme tarvittavan budjetin : Lento + hotelli + taksi + hoito.

Prosessi pysyy aina täysin hallinnassasi. Täydellinen mielenrauha.

‍👩‍⚕ PYYDÄ ILMAINEN TARJOUS ➡️