Suleyman Tas Clinic

Suleyman TAS Clinic Istanbulin klinikka 1

Suleyman TAS Clinic on erikoistunut esteettiseen kirurgiaan. Vuonna 2020 perustettu ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), EBOPRAS – European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, ISHRS – International Society of Hair Restoration Surgery, EURAPS – European Association of Plastic Surgeons, RS – The Rhinoplasty Society, TPCD – Turkish Society of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgeons, RMCD – Turkish Society for Reconstructive Microsurgery -sertifioitu klinikka sijaitsee Istanbulissa Turkissa. Katso asiakkaiden arvostelut, ennen/jälkeen -kuvat ja kysy leikkauksen hintaa ulkomailla. Täytä lomake ilmaista esitutkimusta varten. Nopea vastaus.

Suleyman TAS Clinic, Istanbul, Turkki

Suleyman TAS Clinicin perusti vuonna 2016 turkkilainen ja eurooppalainen plastiikkakirurgi, joka on sertifioitu plastiikkakirurgian lautakunnassa, palvellakseen potilaitaan mahdollisimman huolellisesti ja kiinnostuneesti. TAS Plastic Surgery Clinicin henkilökuntaan kuuluu yli 10 työntekijää, mukaan lukien englantia puhuvat, kosmetologit, psykologi, valokuvaaja, leikkaussairaanhoitaja, kliiniset avustajat ja toimitusjohtaja.

Tässä korkean seurapiirin yksityisklinikalla on tehty ei-invasiivisia kirurgisia toimenpiteitä, kuten botuliinitoksiinia, täyteaineita, PRP:tä, mesoterapiaa, ultraäänitutkimusta kasvojen ja vartalon kohotusta, ammattimaista lääketieteellistä ihonhoitoa, kultaneulaa radiotaajuudella, sukupuolielinten kiristystoimenpiteitä.

Kirurgi tohtori Suleyman TAS on erikoistunut ensisijaisesti nenäleikkauksiin. Hänestä on tullut tämän alan asiantuntija paitsi Turkissa, myös kaikkialla maailmassa, myös etnisen rinoplastian alalla. Hän pitää kansainvälisiä luentoja ja tekee päivittäin nenäkirurgisia leikkauksia hioakseen taitojaan.


Klinikan erikoisala :

Esteettinen kirurgia
Rhinoplastia

Palvelut

Lentokenttäkuljetus
Perhemajoitus
Lentojen varaus
Ilmainen Wifi
Hotellivaraukset
Tulkkauspalvelut
Matkaopas
Taksin varaus
Internet-konsultointi
Pysäköintialue
Apteekki
Puhelin huoneessa
Yksityishuoneet
Käännöspalvelut
TV huoneessa


Kaupunki: Istanbul – Maa: Turkki – Perustettu vuonna 2020
Akkreditointi: ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), International Society of Hair Restoration Surgery – Puhutut kielet: englanti, venäjä, turkki


Doçin lausunto. Dr. Süleyman TAŞ

Ganja Baaby
Ganja Baaby
22:13 06 Sep 23
Tulin Dr Tasille suljettuun nenäleikkaukseen ja olen niin uskomattoman onnellinen ja tyytyväinen tuloksiin! Tohtori Tas ja kaikki Tasin sairaalassa olivat niin mahtavia. Se oli ensimmäinen leikkaus koskaan, mutta en todellakaan ollut niin hermostunut, kun tapasin tohtori Tasin. Kaikki olivat niin avuliaita, varsinkin lääkäriassistentti Amna! Hän vastasi kaikkiin leikkaukseeni/palautumiseeni liittyviin kysymyksiini. Suosittelen kaikille, jotka tarvitsevat kauneusleikkauksia, käymään tohtori Tasin luona🙌🏻. Olen liittänyt ennen ja jälkeen -kuvat viitteeksi. Unelmien nenäni oli herännyt henkiin hänen ansiostaan ​​🥺🥰 kiitos tohtori Tas ja kaikille Tasin sairaalassa 🙏🏻💕
Cheryl Eckert
Cheryl Eckert
16:41 09 Sep 23
Sisareni ja minä olemme kansainvälisiä potilaita, jotka lentävät Yhdysvalloista. Hakemuksen lähettäminen ja sen jälkeen neuvonta leikkaukseen liittyen oli erittäin nopeaa ja yksityiskohtaista. Omar on lääketieteen konsulttini, joka teki koko prosessin vaivattomaksi ja auttoi minua jopa varaamaan leikkauksen päivämäärät mukavuutemme mukaan. Hän on varmistanut, että olemme täysin varmoja ja selkeitä kaikista mahdollisista yksityiskohdista. Emme malta odottaa, että pääsemme tapaamaan tiimin ja olemme erittäin innoissamme tapaamaan Doc. Suleyman!! lisätietoja tulossa 11. marraskuuta jälkeen
Saliha Nazari
Saliha Nazari
13:36 04 Sep 23
Tarvitsin suljetun septorinoplastian ja tohtori Tas oli täydellinen kirurgi sen tekemiseen. Sain loistavia tuloksia, kun paranin luonnollisimmalla ja sopivimmalla tavalla. Paranemisjaksoni oli lyhyt ja siedettävä. Haluaisin ilokseni mainita Tamaran ja Amnan ennen/jälkeisestä avustani ja pitämisestäni ajan tasalla kaikista prosesseista. Viestintä on erittäin tärkeää ja sitä arvostetaan suuresti. Suosittelen tätä lääkäriä kaikille, jotka etsivät.
Lucia Hederova
Lucia Hederova
12:05 26 Aug 23
Kokemukseni tohtori Tasin kanssa oli erittäin miellyttävä ja ilman ongelmia. Hän sai toimenpiteen näyttämään niin yksinkertaiselta rauhallisen asenteensa ja vuosien harjoituksen ansiosta. Hän todella kuuntelee potilaitaan eikä anna sinulle kaikille sopivaa nenää. Hän varmistaa, että nenä sopii kasvojen piirteisiin ja harmonisoi kasvosi ja saa nenän näyttämään erittäin luonnolliselta ilman arpia, mustelmia ja minimaalista turvotusta. DR.Tas on erittäin kiireinen, siksi hän ei nähnyt minua leikkauksen jälkeen, jota toivoin, mutta se on ymmärrettävää. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tuloksiin 2 kuukauden jälkeen, enkä olisi valinnut toista kirurgia.
hatice aşkın
hatice aşkın
13:52 24 Aug 23
Huhtikuussa tekemäni leikkauksen jälkeen en nähnyt Süleymania ollenkaan, enkä voinut puhua leikkauksen jälkeen. Valvontaistuntoa ei koskaan ollut. En koskaan nähnyt lääkäriä paitsi 15-20 minuutin tapaamisen aamulla leikkausta edeltävänä päivänä. Mielestäni nämä ovat tärkeitä asioita potilaalle. Jos olet kunnossa näiden kanssa, se voidaan tietysti suosia leikkaukseen.Elokuun lopussa minua pyydettiin lähettämään minulle linkki ja kommentti. Leikkauksen jälkeen minulta ei kysytty, oliko minulla ongelmia, vaan kutsuttiin, mikä teki minuun huonon vaikutelman.Jos tulin nenäni muotoon, se oli niin luonnollista, että kukaan ei edes ymmärtänyt, että minulla oli leikkaus.
Anil Dogan
Anil Dogan
11:18 11 Sep 23
*Rehellinen arvostelu - Minulla on edelleen ongelmia tämän lääkärin ja hänen henkilökuntansa kanssa leikkauksen jälkeen*Tässä paikassa on erittäin aggressiivista henkilökuntaa, joka ajattelee, että 1000 dollarin veloittaminen entisiltä potilailta lääkärin virheiden korjaamiseksi on OK. He eivät halua ottaa vastuuta nenäni sotkemisesta! Olen pahoillani, että sain nenäleikkauksen täällä!!Lääkäri ja tiimi ovat erittäin epäammattimaisia ​​lääkäriä ja tiimiä, ja heillä on nolla moraalista etiikkaa. Minulla on ollut kauhea kokemus leikkauksen jälkeen.Jos välität mielenterveydestäsi, pysy poissa!27. heinäkuuta 2017 kävin täällä nenäleikkauksessa tohtori Tasin kanssa ja 7. elokuuta 2017 huomasin, että nenäni oikea puoli on todella nykivä ja huonokuntoinen. Pohjimmiltaan luu työntyi ulos - he kertoivat minulle, että se oli turvonnut ja se menee alas vuoden tai kahden sisällä. Nenäni oli tukossa. Covid-19:n jälkeen he lopulta antoivat minulle konsultaation 28.7.2023, maksu oli 1000TL (38 USD). Minun piti siirtää tätä tapaamista, ja siitä lähtien henkilökunta on ollut erityisen töykeää.Olen yrittänyt ajoittaa konsultaatiota uudelleen, mutta he ovat sanoneet, että maksu on nyt 1000 Yhdysvaltain dollaria. Tämä on naurettavaa ja pohjimmiltaan huijausta, jonka tarkoituksena on olla tekemisissä menneiden potilaiden kanssa, joita he ovat sotkeneet? Henkilökunnan jäsenet, joiden kanssa olen puhunut, ovat sanoneet asioita, kuten "Emme pakottaneet sinua ottamaan nenäleikkauksen kanssamme", "sinä löysit meidät, me emme löytäneet sinua" (ikäänkuin tohtori Tasin nenäni näpyttäminen olisi minun syytäni !) ja "Tämä on normaali maksu lääkärille". Edes Amerikan parhaat lääkärit eivät veloita tätä konsultaatiosta - varsinkin kun on lääkärin vika, että hän sotkee ​​nenäni!Uskomatonta. Aivan kuin he maksaisivat niin korkeat maksut, ettei aiemmilla potilailla ole varaa tulla takaisin, jotta Suleyman Tas voisi korjata omat virheensä!!!!Olen pahoillani, että sain nenäni häneltä ja hän on pilannut viimeiset 6 vuotta elämästäni.Lääkärin tekemien virheiden takia palaavien potilaiden konsultaatiomaksusta tulee luopua tai se on vähintään kohtuuhintainen. He ovat huijareita! Sanoin, että olen iloinen voidessani kattaa sairaalakulut jne. korjausleikkauksesta, mutta 1000 dollarin konsultaatiomaksu on naurettavaa! He eivät ota vastuuta tai vastuuta ollenkaan, ja minulla on todisteita!
rebecca l
rebecca l
02:42 31 Aug 23
Nenäleikkauksestani on kulunut 2 kuukautta ja olen kiitollinen siitä, että olen edelleen elossa. He työskentelivät 45 minuuttia vieressäni olevan miehen kanssa yrittäen saada hänet hengittämään. Viestintä on haaste. Ja kuten muut ovat sanoneet, sairaanhoitaja otti puhelimeni ja kirjoitti itselleen positiivisen arvion ennen leikkausta. Olin avuton, koska olin riippuvainen hänestä leikkaukseni jälkeen. Voisin jatkaa ja jatkaa.
Ella Moreno
Ella Moreno
21:03 29 Aug 23
**Rehellinen arvio!**Minulle tehtiin äskettäin nenäleikkaus Tasin sairaalassa tohtori Tasin hoidossa. Valitettavasti kokemukseni oli kaikkea muuta kuin tyydyttävä.Alusta alkaen puuttui avoimuus ja viestintä. Tohtori Tas tapasi minut vain lyhyesti päivää ennen leikkausta, eikä hän pystynyt selittämään riittävästi toimenpidettä tai hallitsemaan odotuksiani. Minulle ei annettu mahdollisuutta keskustella toivomistani tuloksista tai nähdä mitään visualisointia odotetusta tuloksesta. Tämä osallistumattomuus sai minut tuntemaan, että huoleni jätettiin huomiotta ja mieltymysteni huomiotta.Leikkauksen jälkeinen hoito oli yhtä pettymys. Hoitohenkilökunta osoitti ammattitaidon ja herkkyyden puutetta. Välittömästi anestesiasta heräämisen jälkeen minua pyydettiin kirjoittamaan positiivinen Google-arvostelu, vaikka olin edelleen närkästynyt ja minulta puuttui selkeys. Sairaanhoitaja jopa laati arvion itse ja kehotti minua julkaisemaan sen viiden tähden arvosanalla. Tämä manipuloiva lähestymistapa potilaiden palautteeseen on mahdotonta hyväksyä ja epäammattimaista.Lisäksi heidän verkkosivuillaan ja sosiaalisen median alustoilla olevien arvostelujen aitous on kyseenalainen. He valitsevat vain parhaat tapauksensa esittelyyn ja luovat harhaanjohtavan kuvan palveluistaan. Henkilökohtainen kokemukseni oli kaukana virheettömistä tuloksista, joita he ylpeänä näyttävät verkossa.Pettymykseni todellinen laajuus kävi ilmi, kun näin nenäleikkaukseni lopulliset tulokset. Nenäni on nyt täysin epämuodostunut, eikä se heijasta toivomaani tulosta. Huolimatta siitä, että heihin on oltu toistuvasti yhteydessä, vastaus on ollut epätyydyttävä. He osoittivat, etteivät olleet välittäneet huolenaiheistani, eivätkä ole tarjonneet mitään toteuttamiskelpoisia ratkaisuja ongelmien ratkaisemiseksi.Tohtori Tasin ja sairaalan henkilökunnan viestinnän ja vastuun puute on masentavaa. Kokemus sai minut tuntemaan olevani pelkkä kauppa eikä arvostettu potilas. Puhumattakaan, hinnat olivat myös alun perin petollisia, ja lisäkustannuksia lisättiin myöhemmin.Suosittelen vahvasti kaikkia, jotka harkitsevat tohtori Tasin ja Tasin sairaalaa, harkitsemaan asiaa uudelleen. Valitettava kokemukseni on muistutus siitä, että räikeä markkinointi ja pinnallinen online-läsnäolo eivät tarkoita laadukasta hoitoa ja ammattitaitoa. Säästä itsesi pettymykseltä ja tutki muita vaihtoehtoja lääketieteellisiin tarpeisiisi
Next Reviews

Muokkaa / Vaadi / Ilmoita virheestä?

‍👩‍⚕ PYYDÄ ILMAINEN TARJOUS ➡️