Hammaskirurgia Unkarissa

hammaslääketieteellinen matkailu Unkari 3
Kirjoittanut Laurence

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hammaskirurgiasta Unkarissa! Mikä on keskimääräinen hinta Budapestissä? Vinkkimme onnistuneeseen hammashoitoon Unkarissa.

ParasKlinikka.com kertoo sinulle hammaslääketieteellisestä kirurgiasta Unkarissa ja auttaa sinua varaamaan leikkauksen päteviltä kirurgeilta. Tämä sisältö on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sen ole tarkoitus korvata lääkärin neuvoja.

Hammaskirurgian hinta Unkarissa

Hammashoidon keskihinta Unkarissa, Budapestissä, on 2 200 euroa. Tarpeistasi riippuen hinta voi vaihdella 1800 eurosta 2600 euroon.

ToimenpiteetHinta Unkari
KonsultaatiomaksutIlmainen
Hammasimplantin kruunu700 euroa
Posliiniviilu300 euroa
Täydellinen hammasimplantti5000 euroa
Lentolippu70 euroa
Hotelli50 euroa

Mitä on hammaslääkäriturismi?

Hammaslääkäriturismi on yksinkertaisesti sitä, että matkustat ulkomaille saadaksesi hammashoitoa Unkarissa Budapestissä. Siitä on tullut suosittu reitti eurooppalaisten keskuudessa hammashoidon laadun ja suhteellisen edullisten kustannusten ansiosta.

Hammashoito Unkarissa

On vaikea tietää tarkalleen, kuinka moni potilas matkustaa vuosittain ulkomaille hammashoitoa varten, sillä potilaat tai hammaslääkärit eivät ole velvollisia luovuttamaan näitä tietoja. Joidenkin arvioiden mukaan määrä on kuitenkin 60-70 000 potilasta vuodessa, joista lähes puolet matkustaa Unkariin hoitoa varten. Hammasimplantit ja suukirurgia ovat yleisimpiä hoitoja, joita eurooppalaiset saavat ulkomailla.

Eivätkä unkarilaiset hammaslääkärit ota vastaan vain eurooppalaisia vierailijoita, vaan monet potilaat tulevat myös naapurimaista, kuten Ranskasta, Saksasta, Itävallasta, Sveitsistä ja Italiasta. Tämä unkarilainen hammasklinikka väittää, että 21 prosenttia sen potilaista tulee Ranskasta, 25 prosenttia Saksasta ja 28 prosenttia Itävallasta.

Saksasta ja Itävallasta tulleet potilaat alkoivat ylittää Unkarin rajan halvemman hammaskirurgian vuoksi 1980-luvulla. Tämä synnytti “hammaslääkärikaupunkeja”, kuten Mosonmagyaróvár, jossa on 160 hammaslääkärin vastaanottoa mutta vain 32 000 asukasta.

Halpalentoyhtiöiden tulon myötä potilaat pystyivät matkustamaan edullisesti syrjäisemmiltä alueilta. Vähitellen Budapestiin avattiin lisää hammaslääkäriasemia, jotta lentomatkustajat saisivat enemmän mukavuutta.

Miksi hammashoito Unkarissa?

Syitä siihen, miksi ihmiset matkustavat Unkariin hammaslääkärin leikkaukseen, ovat muun muassa seuraavat:

 • Hinta: Tärkein syy siihen, että ihmiset teettävät kosmeettisen hammaslääketieteen Unkarissa, on luultavasti se, että he säästävät rahaa verrattuna yksityishoitoon Euroopassa – erityisesti hammasimplanttien ja laminaattien osalta, jotka voivat maksaa tuhansia puntia.
 • Koulutus ja pätevyys: Unkarin hammaslääkärit saavat laajan koulutuksen, ja heidän toimintaansa säännellään hyvin.
 • Uusimmat laitteet: Monet unkarilaiset klinikat ovat investoineet paljon uusimpaan tekniikkaan, jotta hammashoito olisi mahdollisimman tehokasta, nopeaa ja mukavaa.
 • Hoidon nopeus: NHS:n odotusajat ovat tunnetusti pitkiä, mitä ei haluta hammassäryn yhteydessä. Sen sijaan, että potilaat odottaisivat kuukausia hoitoa kotimaassaan, he voivat saada hammashoitoa Unkarissa muutamassa päivässä.
 • Erinomaiset tilat: Joillakin klinikoilla on tarjolla kylpylätyyppisiä tiloja, joita potilaat voivat käyttää oleskelunsa aikana.
 • Sijainti: Vain kahden tunnin lentomatkan päässä Ranskasta konsultaatiot ja jotkin hoidot voidaan suorittaa ilman yöpymistä Unkarissa.
 • Nähtävyydet: Jos matkustat ulkomaille, voit yhtä hyvin mennä jonnekin viehättävään paikkaan. Budapestillä ja sen lähialueella on paljon tarjottavaa matkailun ja vapaa-ajan aktiviteettien suhteen.

Hammaslääkärikoulutus Budapestissa

Unkarin vanhin lääketieteellinen korkeakoulu, Semmelweis-yliopisto, perustettiin vuonna 1769, ja se ottaa vuosittain vastaan maan suurimman määrän hammaslääketieteen opiskelijoita. Budapestin sydämessä sijaitseva yliopisto tarjoaa hammaslääkärikoulutusta unkariksi, ranskaksi ja saksaksi.

Joka vuosi lähes puolet valmistuvista hammaslääkäreistä on ulkomaalaisia, mikä on osoitus opetuksen laadusta. Koulutuksen päätyttyä valmistuneille myönnetään hammaslääketieteen tohtorin tutkinto (D.M.D.).

Hammaslääkäreiden, jotka haluavat suorittaa tutkinnon jollakin erikoisalalla, kuten ortodontiassa, parodontologiassa tai proteettisessa hammaslääketieteessä, on ensin suoritettava 36 kuukauden palkkatyö ammatillisessa vastaanotossa. Sen jälkeen he voivat palata yliopistoon suorittamaan jatkokurssin.

Unkarin hammaslääkäreitä koskevat säännökset

EU:n jäsenenä kaikkien Unkarissa toimivien hammaslääkäreiden on noudatettava EU:n normeja. Lisäksi heidän on rekisteröidyttävä terveysministeriöön, joka myöntää todistuksen niille, jotka pystyvät osoittamaan tietyn toiminnan tason. Luvan säilyttämiseksi hammaslääkärien on pysyttävä ajan tasalla nykyisistä standardeista osallistumalla säännöllisesti seminaareihin, konferensseihin jne.

Monet unkarilaiset hammaslääkärit ovat myös rekisteröityneet Unkarin lääkärikamariin (Magyar Orvosi Kamara – MOK). Vaikka tämä akkreditointi on vapaaehtoinen, se on merkki arvostuksesta. Siksi monet hammaslääkärit pyrkivät saamaan sen täyttämällä tiukat kriteerit. Tämä jäsenyys on syytä pitää mielessä, kun etsit hammaslääkäriä Unkarista.

Unkarin klinikoita ei valvota jatkuvasti, mutta oletetaan, että tietyn laatutason saavuttanut hammaslääkäri huolehtii klinikkansa toiminnasta. Voit valita ISO 9001 -akkreditoidun klinikan, jos haluat mielenrauhan, kun käytät kosmeettista hammaslääketiedettä Unkarissa.

Minne mennä hammaslääkäriin Unkarissa

Kun olet rajannut hakuasi ja päättänyt saada hoitoa Unkarissa, sinun on vielä valittava klinikka. Valitsetko hammaslääkärin pääkaupungissa Budapestissä vai pienemmässä kaupungissa?

Hammasimplantit Budapestissä

Monet Unkarin parhaista hammasklinikoista sijaitsevat historiallisessa pääkaupungissa Budapestissa. Budapestin hammaslääkärit ovat tunnettuja korkeatasoisesta kosmeettisesta hammaslääketieteestä ja rutiinihammashoidosta.

Jotkin Budapestin hammasklinikat tarjoavat omia majoituspaikkoja, mutta vaikka omasi ei tarjoaisikaan, majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin. Budapestin kolmen tähden hotellihuoneita on saatavilla noin 55 eurosta yöltä.

Kannattaa käyttää aikaa myös pieneen nähtävyyksien katseluun Budapestissä. Vuoteen 1872 asti Tonavan jakamat Budan ja Pestin kaupungit olivat erillisiä. Vaikka ne on nyt yhdistetty, kumpikin on säilyttänyt oman luonteensa. Mäkisessä Budassa on linna, josta on upeat näkymät joelle ja muuhun kaupunkiin.

Kävelykierroksella saat esimakua kaupungista, mutta tarvitset muutaman päivän tutustua siihen omaan tahtiisi. Jotkut klinikat tarjoavat jopa omia kierroksia ja nähtävyysohjelmia, jotka voit sisällyttää hammaslääkärikäyntiisi. Pistäydy jossakin niistä kylpylöistä, joista Unkari on kuuluisa, rentoutuaksesi hieman ennen hammashoitoa tai sen jälkeen.

Muita kohteita

Pääkaupungista kaukana sijaitsevien Mosonmagyaróvárin kaltaisten paikkakuntien klinikoille on hieman pidempi matka, mutta matka-avun saamisessa ei pitäisi olla ongelmia. Saatat huomata, että hinnat ovat vielä alhaisemmat syrjäisemmillä alueilla.

Suorat lennot Unkariin kestävät noin 2 tuntia. Yksinkertainen konsultaatio tai hoito voidaan siis toteuttaa vain yhdessä päivässä. Monimutkaisempia hoitoja, kuten hammasimplantteja, varten sinun on luultavasti jäätävä muutamaksi yöksi ja mahdollisesti tehtävä useita käyntejä.

Mikset aloittaisi hakemalla ilmaisen tarjouksen joltakin suositelluilta hammashoitoloilta Unkarissa? Täytä vain muutama tieto, ja yksi hammaslääkärimatkailun edustajistamme ottaa sinuun pian yhteyttä keskustellakseen hoidosta ja hinnoista.

Miksi Unkarissa on halvempaa?

Voisi olettaa, että alhaisemmat hinnat johtuvat alhaisemmasta hoitotasosta ja vanhentuneista laitteista. Päinvastoin, monilla unkarilaisilla hammasklinikoilla on huippuluokan laitteet ja niiden tarjoama hoidon taso on paljon korkeampi kuin monilla eurooppalaisilla klinikoilla.

Hoidon kustannukset määräytyvät suurelta osin yritysten yleiskustannusten perusteella. Liiketilojen vuokraaminen Budapestissä ei ole yhtä kallista kuin esimerkiksi Lontoossa. Myös yleishyödylliset palvelut, palkat ja ylläpito ovat halvempia.

Nämä säästöt kertyvät nopeasti ja antavat hammaslääkäreille mahdollisuuden tarjota palvelujaan suhteellisen edulliseen hintaan. Koska voittomarginaali on korkeampi, he voivat myös investoida enemmän laitteisiin ja tiloihin parantaakseen potilaiden kokemusta.

Myös hammaslääkäriturismin kasvu on auttanut pitämään hinnat alhaisina ja standardit korkeina. Kun yhä useammat hammaslääkärit avaavat ovensa Yhdistyneen kuningaskunnan, Ranskan ja Saksan kaltaisista maista tuleville potilaille, he kilpailevat jatkuvasti keskenään tarjotakseen parasta mahdollista palvelua.

Muista, että kaikki unkarilaiset hammaslääkärit eivät ole tehneet näitä investointeja tekniikkaan, koulutukseen ja tiloihin. Tämä tarkoittaa, että sinun ei kannata lähteä etsimään vain halvinta mahdollista hoitoa. Tee oma tutkimuksesi tutustumalla verkossa Unkarin hammaslääkärimatkailun arvosteluihin ja kysymällä paljon kysymyksiä varmistaaksesi, että valitsemasi klinikka tarjoaa tarvitsemasi tason hoitoa.

Hammasimplanttien saaminen Unkarissa

Kun olet löytänyt klinikan, johon olet tyytyväinen, sinun on osallistuttava konsultaatioon. Tämä on tärkeää, jotta voit suunnitella hoitosi, laskea tarkat kustannukset ja varmistaa, että kaikki sopii sinulle.

Konsultaatiot ovat usein ilmaisia, ja jotkin klinikat saattavat jopa tarjota ilmaisen lentokenttäkuljetuksen ja jopa korvata lentokustannukset, jos ehdotettu hoito toteutetaan.

Tarvittava aika ja käyntien määrä riippuu siitä, minkä tyyppiset implantit sinulla on.

Implantointimenettely

Perinteiset implantit asetetaan vaiheittain. Ensin itse implantti asetetaan leukaluuhun ja ienkudos ommellaan takaisin paikalleen. Implantin asettuminen ja sulautuminen luuhun kestää neljästä kuuteen kuukautta.

Seuraavalla käyntikerralla asennetaan kiinnike, ja voit saada väliaikaisen kruunun sen peittämiseksi. Noin kaksi viikkoa myöhemmin on aika mitata suusi, jotta implantin kruunu tai silta istuu täydellisesti. Valmistus kestää yleensä muutaman päivän, jonka aikana voit mennä kotiin tai pitää minitaukoa.

Koko toimenpide vaatii kolme tai neljä käyntiä, jotka jakautuvat useille kuukausille.

All-on-4-implantit

All-on-4-implantit Unkarissa voidaan asentaa vain yhdessä päivässä, joten ne ovat suosittu valinta hammasimplanttipotilaiden keskuudessa Unkarissa. Koska ne vaativat vain neljä implanttia alaleukaan ja kuusi yläleukaan, ne ovat myös edullisempia kuin perinteisten implanttien asettaminen koko suuhun.

Potilaita saatetaan edelleen kehottaa jäämään paikalle muutamaksi päiväksi, jotta hammaslääkäri voi valvoa edistymistä, mutta ei ole välttämätöntä jäädä paikalle viikoksi. Aluksi asennetaan väliaikaiset proteesit, ja muutaman kuukauden kuluttua sinun on palattava takaisin, jotta ne voidaan korvata pysyvillä proteeseilla.

Oikean hammaslääkärin löytäminen

Unkarin hammaslääkärien valikoima voi olla hieman ylivoimainen, kun alat pohtia vaihtoehtoja. Onneksi olemme jo valinneet joitakin Unkarin parhaita hammaslääkäreitä korkeiden laatu-, hoito- ja palvelustandardiemme perusteella (lue täältä, miten valitsemme klinikat).

Voit ottaa yhteyttä näihin klinikoihin saadaksesi ilmaisen tarjouksen klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja antamalla meille yhteystietosi.

Suosittelemme, että kysyt neuvoa tavalliselta hammaslääkäriltäsi, ennen kuin aloitat hoidon ulkomailla. Hän pystyy tunnistamaan mahdolliset taustalla olevat suun terveyteen liittyvät ongelmat, jotka voivat estää hammasimplanttien tai muun hoidon saamisen ulkomailla. Saatat myös tarvita panoraamaröntgenkuvan, jonka voit lähettää Unkarin klinikalle tarkkaa tarjousta varten.

Hammaslääkäriltäsi kysyttävät kysymykset

Kun teet tutkimusta löytääksesi tarpeisiisi parhaiten sopivan hammaslääkärin Unkarissa, tässä on muutamia kysymyksiä, joita kannattaa kysyä varmistaaksesi, että kaikki asiat ovat kunnossa:

 • Miten he järjestävät konsultaatiot?
 • Milloin saat kiinteän hinnan hoidostasi?
 • Mitä hintaan sisältyy ja mistä joudut maksamaan ylimääräistä?
 • Miten he ovat akkreditoituja?
 • Millaista hoitoa he tarjoavat toipumisesi aikana?
 • Mitä jatkohoitoa sinun on järjestettävä palattuasi?
 • Tarjoavatko he vakuutuksen ja/tai takuut?
 • Mitä tapahtuu, jos paluun jälkeen ilmenee komplikaatioita?

Mielipiteet hammaslääkäreistä Unkarissa

Jos tutkit hammashoitovaihtoehtojasi Unkarissa, arviot ovat tärkeä osa prosessia. Haluat tietää, millaisia kokemuksia muut Unkarissa kruunujen, laminaattien ja hammasimplanttien kaltaisia hoitoja saaneet ovat saaneet.

Koska verkossa on kuitenkin saatavilla niin paljon tietoa (eikä kaikki se ole rehellistä), saatat tuntea olosi hieman hämmentyneeksi. Helpottaaksemme sinua olemme koonneet yhteen hyödyllisiä kommentteja ja neuvoja ihmisiltä, jotka ovat käyneet Unkarissa hammaslääkärin vastaanotolla. Täältä löydät tietoa seuraavista aiheista: :

 • Unkarissa saatavilla olevat hammashoitotyypit
 • Edut, jotka liittyvät hammaslääkäritoimiston kautta tapahtuvaan varaukseen
 • Mitä odottaa saapuessa
 • Miten valita klinikka
 • Mahdolliset haitat

Nämä ovat kaikki myönteisiä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun yrität päättää, sopiiko hammaslääkärimatkailu sinulle. Jos et ole vielä lukenut opastamme hammashoitoon ulkomailla, tutustu siihen, josta saat lisää vinkkejä ja tietoa.

Jos haluat saada käsityksen siitä, kuinka paljon hammaslääkärin leikkaus maksaa, voit pyytää ilmaisen tarjouksen nyt. Syötä vain muutama tieto, ja saat pian tietää, kuinka paljon suositeltujen unkarilaisten hammaslääkäreiden hoito maksaa.

Johtopäätös

On selvää, miksi niin monet ihmiset valitsevat hammasimplanttihoidon Unkarissa. Maalla on vakiintunut maine hammaslääkäriturismin alalla. On kuitenkin vielä paljon pohdittavaa, kun päätät, sopiiko hammaslääkärimatkailu Unkarissa sinulle.

Toivottavasti tämä opas on auttanut sinua ymmärtämään vaihtoehtosi ja valmistautumaan matkaan, jos päätät lähteä matkaan.

Älä unohda, että voit saada ilmaisen tarjouksen hammaslääkärin vastaanotosta Unkarissa klikkaamalla alla olevaa painiketta. Syötä vain muutama tieto, ja yksi hammaslääkärimatkailun edustajistamme ottaa sinuun yhteyttä ja antaa sinulle sitoumuksettoman tarjouksen tarvitsemastasi työstä. Saatat yllättyä siitä, kuinka paljon voit säästää matkustamalla ulkomaille Unkarin hoitoon!

Hyödynnä ILMAINEN arviointi!

Pyynnöstä ja
ilman minkäänlaisia velvoitteita.

Konsultointi 100 % ilmaista. Analysoimme tilanteesi, tarpeesi ja odotuksesi. Ja arvioimme tarvittavan budjetin : Lento + hotelli + taksi + hoito.

Prosessi pysyy aina täysin hallinnassasi. Täydellinen mielenrauha.

Kirjoittajasta

Laurence

Nimeni on Laurence Tung. Olen lääketieteellinen kirjoittaja, jolla on tieteellistä tietoa useilta aloilta. Olen viime aikoina käsitellyt terapeuttisia alueita, kuten reumatologiaa ja hyperkolesterolemiaa. Minulla on myös asiantuntemusta genomiikan, epigenetiikan, molekyylibiologian ja biokemian alalla. Autan tätä verkkosivustoa julkaisemaan laadukkaita artikkeleita lääketieteellisestä matkailusta.

‍👩‍⚕ PYYDÄ ILMAINEN TARJOUS ➡️