Hiustensiirto: Täydellinen opas A:sta Z:hen

hiustensiirto hiusimplantti ulkomailla 1
Kirjoittanut Erika

Tässä oppaassa annamme vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita hiustensiirtoa harkitsevat ihmiset kysyvät. Annamme yleiskatsauksen siitä, miten toimenpide toimii, millaisia tuloksia voit odottaa ja mihin sinun on kiinnitettävä huomiota hiustensiirtoon liittyvien riskien minimoimiseksi.

ParasKlinikka.com tarjoaa tietoa hiustensiirroista ja auttaa sinua varaamaan hiustenhoidon Turkin parhailta klinikoilta.

Mikä on hiustensiirto?

Hiustensiirto on vähän invasiivinen avohoitoon perustuva kirurginen toimenpide, jolla voidaan palauttaa pysyvästi hiukset osittaisesta kaljuuntumisesta kärsiville miehille ja naisille siirtämällä uusia follikkeleita kaljuuntuville tai harvennetuille alueille. Tämä tunnetaan myös nimellä hiusimplantti tai hiussiirto.

Kuka voi hyötyä hiussiirrosta?

Hiustensiirtoa voidaan suositella kaikille, jotka kärsivät osittaisesta kaljuuntumisesta, joka johtuu miesten kaljuuntumisesta (androgeeninen hiustenlähtö), naisten kaljuuntumisesta, hiusrajan taantumisesta, vetohiustenlähtöstä tai pään traumasta. Hiussiirto voi tarjota sopiville ehdokkaille pysyvän, luonnollisen näköisen ratkaisun.

Toimenpidettä ei suositella henkilöille, jotka kärsivät diffuusista hiustenlähdöstä (kroonisesta telogen effluviumista), paikoittaisesta kaljuuntumisesta (alopecia areata) tai henkilöille, joilla ei ole riittävästi hiuksia luovutusalueella. Leikkausta ei myöskään suositella alle 25-vuotiaille, koska luovuttajan hiusten pitkäaikaista pysyvyyttä ja tulevan hiustenlähdön laajuutta on vaikea arvioida.

Katso myös: Miehen hiustensiirron hinta Turkissa

Missä hiustensiirrot tehdään?

Hiustensiirrot tehdään yleensä Turkissa ja Tunisiassa. Ajan myötä näistä maista on tullut alan asiantuntijoita, ja näihin kahteen maahan virtaa vuosittain aalto ulkomaalaisia etsimään täydellistä hiustensiirtoa.

Miten hiustensiirto tehdään?

Hiustensiirtokirurgit käyttävät nykyään kahta hoitomenetelmää: follikulaariyksikön poisto (FUE) ja follikulaariyksikön siirto (FUT).

FUT-menetelmä: Follikulaaristen yksiköiden siirto

  • Perinteisessä, 1950-luvulla kehitetyssä menetelmässä kirurgi ottaa paikallispuudutuksessa ihokaistaleen luovuttaja-alueelta (yleensä potilaan takaraivosta), jakaa sen pienempiin siirteisiin ja istuttaa ne sitten vastaanottaja-alueille.
  • Tällä menetelmällä potilaalle jää pysyvä arpi päänahan poistokohdasta, ja toipumisaika on noin 2 viikkoa.

FUE-menetelmä: Follikulaaristen yksikköjen poisto

  • FUE-menetelmä on yhä suositumpi, koska se on paljon vähemmän invasiivinen ja sen käyttökatkos on minimaalinen. FUE-menetelmässä kirurgi irrottaa manuaalisesti yksittäisiä hiusyksikköjä luovuttaja-alueelta paikallispuudutuksessa ja siirtää ne sitten sopiviin paikkoihin luonnollisen, yhtenäisen ulkonäön aikaansaamiseksi.
  • Tässä tekniikassa luovuttaja-alue ajellaan yleensä (vaikka jotkut kirurgit käyttävät tekniikkaa ilman parranajoa), ja paraneminen kestää alle 5 päivää.

Lue raporttimme ajelemattomista hiustensiirroista Turkissa

Mikä on siirto?

Siirre on pala elävää kudosta, joka siirretään kirurgisesti yhdestä kehon osasta toiseen. Kun se on sijoitettu kohdealueelle, kehittyy uusi verenkiertoyhteys, joka syöttää sipulia.

Karvatupet kehittyvät luonnostaan 1-4 hiuksen ryhmissä, joita kutsutaan follikulaarisiksi yksiköiksi. FUE-hiustensiirtoon erikoistuneet kirurgit pyrkivät keräämään ja siirtämään hiukset niiden luonnollisissa ryhmittymissä, jotta hiusten kasvu olisi yhtenäistä. Kirurgi poimii jokaisen follikulaarisen yksikön (siirteen) halkaisijaltaan 0,6-1,0 mm:n onttoineulalla. Sen jälkeen kirurgi käyttää mikroteriä (Sapphire-terät eivät jätä arpia) ja hienoja neuloja asettaakseen siirteet kohdealueille ja suunnatakseen siirteet yhtenäiseen malliin, jotta ne näyttävät luonnollisilta ja ovat tiheitä.

Hiustensiirto ulkomailla Sapphire-hoidolla

Kuinka kauan hiustensiirto kestää?

Itse toimenpiteen kesto vaihtelee tarvittavien hiussiirtojen määrän ja leikkaustiimin koon mukaan, mutta se on yleensä 4-8 tuntia. Koska leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, potilas on täysin hereillä ja voi tänä aikana lukea, katsoa televisiota, keskustella, syödä jne.

Katso myös: Naisten hiustensiirron hinta Turkissa

Heti leikkauksen jälkeen potilaat voivat kävellä ja jatkaa suurinta osaa tavanomaisista päivittäisistä toiminnoistaan. Siirretty alue on turvonnut ja arka 3-5 päivän ajan, mutta potilaat voivat palata töihin 2-3 päivän kuluessa hiustensiirrosta. Punoitusta ja kuorta esiintyy yleensä jonkin verran 10-14 päivän ajan toimenpiteen jälkeen.

Joillakin potilailla hiustensiirto voidaan joutua tekemään useammassa istunnossa muutaman kuukauden välein, jotta haluttu tulos saavutetaan. Kirurgi voi määrittää tämän ennen leikkausta.

Mitä tuloksia voin odottaa hiustensiirrosta?

Ensimmäisten 2-3 viikon aikana hiustensiirron jälkeen kaikki siirretyt hiukset putoavat. Tätä kutsutaan “shokkihäviöksi”, ja se on normaali seuraus siirtyneisiin karvatupiin kohdistuneesta traumasta. Joiltakin potilailta saattaa myös pudota hiuksia alueilta, joihin siirto ei ole vaikuttanut, mikä on väliaikaista ja normaalia.

6-8 viikon kuluessa leikkauksesta 85-95 % siirretyistä follikkelista alkaa tuottaa uutta hiuskasvua, ja jokaisen kasvusyklin jälkeen hiuksia kasvaa enemmän ja ne ovat paksumpia (kukin kasvusykli kestää yksilöstä riippuen noin 6 viikkoa). Vaikka tulokset näkyvät kuuden kuukauden kuluttua, hiustensiirto on täysin valmis kahdentoista kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi potilaita kehotetaan noudattamaan huolellisesti kirurgin antamia leikkauksen jälkeistä hoitoa koskevia ohjeita, mukaan lukien alueen suojaaminen auringolta, päänahan raapimatta jättäminen ja säännöllinen pesu, jotta vältetään hiusakselin ympärillä oleva hilseily. Useimmat kirurgit suosittelevat myös alkoholin ja tupakan käytön minimoimista leikkauksen jälkeisinä viikkoina, sillä ne voivat heikentää siirteen säilymistä.

Katso myös: Tähtien hiustensiirrot

Riittääkö yksi hiussiirto täyden peittävyyden saavuttamiseksi?

Yhdellä istunnolla otetaan yleensä jopa 5 000 siirrettä. Yksittäinen siirto on yleensä suunniteltu itsenäiseksi toimenpiteeksi, mutta toinen toimenpide voi parantaa ensimmäisen toimenpiteen tuloksia. Potilaat päättävät yleensä ottaa toisen hiussiirron, jotta saavutetaan suurempi tiheys tai parempi peittävyys. Arvioiden mukaan joka toinen henkilö tekee toisen leikkauksen vuoden kuluttua ensimmäisestä.

Mitkä ovat hiustensiirron riskit?

Hiustensiirto on yksinkertainen, vähän invasiivinen ja suhteellisen vähäriskinen lääketieteellinen toimenpide. Kuten mihin tahansa kirurgiseen toimenpiteeseen, siihen liittyy kuitenkin mahdollisia riskejä ja sivuvaikutuksia, joita voivat olla verenvuoto, infektio, päänahan ja/tai otsan turvotus, arpia ja epätasainen hiusten kasvu. Yli 95 prosentilla hiussiirtopotilaista ei ole leikkauksen jälkeisiä ongelmia.

Leikkauksen jälkeisten komplikaatioiden minimoimiseksi potilaita kehotetaan valitsemaan kokenut hiustensiirtokirurgi ja noudattamaan kaikkia suositeltuja hoitotoimenpiteitä. Useimmat kirurgit määräävät antibiootteja tai tulehduskipulääkkeitä infektioiden ehkäisemiseksi leikkauksen jälkeen ja suosittelevat sidetyynyjen käyttöä päänahan herkkyyden vähentämiseksi.

Voidaanko hiustensiirto tehdä myös muilla kehon alueilla?

Kyllä, hiustensiirtoja voidaan tehdä partaan, kulmakarvoihin, ripsiin, rintaan, vatsaan ja häpyluun alueelle. Hiustensiirtoja voidaan käyttää myös arpien täyttämiseen.

Kasvojen tai vartalon hiustensiirtoa varten kirurgin on arvioitava vastaanottaja-alueen hiusten koostumus ja sovitettava ne sopivaan luovuttaja-alueeseen, jotta saavutetaan mahdollisimman luonnollinen ulkonäkö.

Kuinka paljon hiustensiirto maksaa?

Hiustensiirron kustannukset riippuvat kunkin yksilön tarvitsemien siirteiden määrästä ja siitä, missä toimenpide tehdään. Maiden väliset hintaerot johtuvat yleensä pikemminkin elinkustannusten ja työvoimakustannusten eroista kuin laadusta.

Alla on esitetty maiden väliset keskihinnat 2000 graftin hiussiirrosta FUE-menetelmällä laadukkaassa sairaalassa.

Lue myös: Kuinka paljon hiustensiirto ulkomailla maksaa?

Haluan hiustensiirron – Mikä on seuraava askel?

Olet tullut oikeaan paikkaan! ParasKlinikka.comissa terveytesi ja onnellisuutesi ovat meille tärkeintä, ja aiomme todistaa sen sinulle.

Seuraava askel on ottaa yhteyttä meihin ilmaista konsultaatiota varten, jonka aikana määrittelemme tavoitteesi ja kelpoisuutesi toimenpiteeseen. Pyydämme valokuvia päästäsi, jotta lääketieteen asiantuntijamme voivat suositella luonnollisen ulkonäön saavuttamiseksi tarvittavien siirteiden määrää. Kun olet päättänyt, mihin haluat tehdä hiussiirron, pyrimme hankkimaan sinulle parhaan mahdollisen hinnan maailman parhaista hiussiirtokeskuksista.

Keitä me olemme?

ParasKlinikka.comin kautta voit olla varma, että saat parasta laatua edullisimpaan hintaan.

Olemme riippumaton yritys, joka tuntee markkinat läpikotaisin, ja tarjoamme sinulle täydellistä avoimuutta, sillä toisin kuin muut lääketieteellisen matkailun alustat, me työskentelemme sinun, emme sairaaloiden puolesta. Näytämme sinulle vain sairaalat, jotka olemme valinneet huolellisesti tiukkojen laatukriteerien perusteella, joten sinun ei tarvitse seuloa valtavia tietomääriä löytääkseen parhaan sairaalan hoitoosi.

Valitsitpa minkä sairaalan tai hoidon tahansa, olemme tukenasi joka vaiheessa: varauksen tekemisessä, sairaalassa käydessäsi ja toipumisesi aikana. Ja kaikki tämä on ilmaista.

Oletko vielä epävarma?

Onko sinulla vielä kysyttävää? Mietitkö, onko hiustensiirto oikea ratkaisu sinulle? Riittääkö luovutusalueesi? Onko kallon täydellinen peittäminen mahdollista? Kuinka monta siirtoa tarvitset?

Hyödynnä ILMAINEN arviointi!

Pyynnöstä ja
ilman minkäänlaisia velvoitteita.

Konsultointi 100 % ilmaista. Analysoimme tilanteesi, tarpeesi ja odotuksesi. Ja arvioimme tarvittavan budjetin : Lento + hotelli + taksi + hoito.

Prosessi pysyy aina täysin hallinnassasi. Täydellinen mielenrauha.

Vastuuvapauslauseke: Tämän oppaan sisältämät tiedot on tarkoitettu vain koulutustarkoituksiin, eivätkä ne korvaa lääketieteellistä neuvontaa. Ota aina yhteyttä lääkäriin ennen minkään hoidon aloittamista.

Kirjoittajasta

Erika

Nimeni on Erika. Yli 10 vuotta lääketieteellistä tutkimusta tehneenä päätin omistautua tieteelliselle ja lääketieteelliselle kirjoittamiselle vuodesta 2018 alkaen. Olen kehittänyt asiantuntemusta, joka kattaa eri alat, kuten kosmeettisen kirurgian, hammaslääketieteen, bariatrisen kirurgian ja silmäkirurgian. Tämä uusi suuntaus antaa minulle mahdollisuuden jakaa tietämystäni.

‍👩‍⚕ PYYDÄ ILMAINEN TARJOUS ➡️